Hyr en stuga i Danmark

 
Sök ort: Danmark
När och hur länge?
Personer
Din sökning ger 7.215 resultat.
Sök på kartan
4.1 av 5.0
i gästomdöme
Trygghet
över 65 års erfarenhet
Närhet
32 lokalkontor i Danmark
Garanti för
Trygg och enkel bokning

Hyr stuga tryggt och säkert till bra pris

Danmark har väldigt många fina fritidshus och stugor. Ända från Bornholm och upp längs Själland och öarna vidare till Jyllandskusten, finns kilometerlånga idylliska landskap med sommarhus,stugor och stugområden som ger en paus från vardagen. Detta ger en bra grund för en skön start och härlig avkoppling med vänner, familj och inte minst för dig själv - eller - till en aktiv semester för din hälsa om du är den typen.

På DanCenter stuguthyrning ger vi dig en bra översikt på vårt breda utbud av fritidshus och stugor baserat på den plats du önskar resa till, din resväg liksom dina förväntningar på vistelsen. Hitta inspiration bland alla olika typer av stugor, allt från mindre stugor i klassisk stil till rymliga lyxhus med pool och aktivitetshus med gott om utrymme för alla, till och med för riktigt stora grupper.

Läs mer om Danmark.

Danmarks 8 bästa attraktioner

Över 5.800 danska och tyska gäster har svarat på DanCenters undersökning om vilken attraktion de tycker är den allra bästa.


  • Bästa sommarland: Djurs Sommarland
  • Bästa djurpark och zoo: Givskud Zoo
  • Bästa akvarium: Nordsjö Oceanarium
  • Bästa nöjespark: LEGOLAND
  • Bästa tema-museum: Tirpitz
  • Bästa historiskamuseum: Den Gamle By
  • Mest sevärda slott: Egeskov Slot
  • Här kan du läse mer om Danmarks 8 bästa attraktioner

    7.215 stuga i Danmark

    Stuga i Hemmet StrandStugnr: 8696Hemmet Strand6 personer,  76 m²200 m till sjö/hav:.Stuga i SkovgårdeStugnr: 53950Skovgårde10 personer,  161 m²4,8 km till sjö/hav:.Stuga i Toftum BjergeStugnr: 69703Toftum Bjerge6 personer,  72 m²600 m till sjö/hav:.Stuga i Læsø/ØsterbyStugnr: 44679Læsø/Østerby8 personer,  137 m²270 m till sjö/hav:.Stuga i Skaven StrandStugnr: 43741Skaven Strand6 personer,  97 m²200 m till sjö/hav:.Stuga i Toftum BjergeStugnr: 46194Toftum Bjerge8 personer,  168 m²1,3 km till sjö/hav:.Stuga i LyngsåStugnr: 4368Lyngså9 personer,  200 m²2,5 km till sjö/hav:.Boende i VigsøStugnr: 40052Vigsø2 personer,  20 m²700 m till sjö/hav:.Stuga i Hals/BisnapStugnr: 52644Hals/Bisnap7 personer,  111 m²1,7 km till sjö/hav:.Stuga i Øster HurupStugnr: 48257Øster Hurup6 personer,  88 m²400 m till sjö/hav:.Stuga i Als OddeStugnr: 53923Als Odde8 personer,  112 m²500 m till sjö/hav:.Stuga i Sandager Næs/AssensStugnr: 48651Sandager Næs/Assens6 personer,  90 m²23 m till sjö/hav:.Boende i SvanekeStugnr: 49532Svaneke6+2 personer,  85 m²129 m till sjö/hav:.Stuga i Vejlby KlitStugnr: 6906Vejlby Klit8 personer,  114 m²400 m till sjö/hav:.Stuga i LøjtStugnr: 53413Løjt4 personer,  67 m²446 m till sjö/hav:.Stuga i NørhedeStugnr: 54864Nørhede6 personer,  97 m²250 m till sjö/hav:.Boende i BalkaStugnr: 49454Balka2 personer,  28 m²417 m till sjö/hav:.Stuga i PræstøStugnr: 51925Præstø5 personer,  56 m²500 m till sjö/hav:.Stuga i Høve StrandStugnr: 74982Høve Strand4 personer,  66 m²1,2 km till sjö/hav:.Stuga i Bratten StrandStugnr: 53019Bratten Strand7 personer,  86 m²900 m till sjö/hav:.Stuga i UdbyhøjStugnr: 55586Udbyhøj6 personer,  108 m²1,0 km till sjö/hav:.Stuga i Hou/LagunenStugnr: 43693Hou/Lagunen4 personer,  64 m²200 m till sjö/hav:.Stuga i Tranum StrandStugnr: 30008Tranum Strand6 personer,  98 m²4,0 km till sjö/hav:.Stuga i Lübker Golf ResortStugnr: 50980Lübker Golf Resort4 personer,  110 m²11 km till sjö/hav:.Stuga i Eskov StrandparkStugnr: 44916Eskov Strandpark6 personer,  65 m²350 m till sjö/hav:.Stuga i Toftum BjergeStugnr: 17837Toftum Bjerge4 personer,  90 m²300 m till sjö/hav:.Stuga i Hegedal/FjellerupStugnr: 4430Hegedal/Fjellerup6 personer,  108 m²300 m till sjö/hav:.Stuga i RågelejeStugnr: 70524Rågeleje8 personer,  106 m²500 m till sjö/hav:.Stuga i Øster HurupStugnr: 7625Øster Hurup4 personer,  75 m²400 m till sjö/hav:.Stuga i SøndervigStugnr: 52890Søndervig4 personer,  44 m²100 m till sjö/hav:.
    Se alla 7.215 DanCenter Stugor i Danmark

    Hyr stuga i Danmark

    Hitta er semesterbostad i Danmark genom DanCenter! Eller boka ert semesterboende på en av Danlands 28 semesteranläggningar, varav de flesta har badanläggning och

    inkluderar slutstädning!

    Välj bland tusentals stugor i hela Danmarks eller semestra vid havet på en av våra 28 semesteranläggningar med suptropiska badland och utsikt över Danmarks bästa stränder.

    DanCenter har semesterbostäder och semesteranläggningar runt om i Danmark. Välj ert drömhus och upplev Danmarks fantastiska natur.

    Semestra i Danmark mitt bland sanddyner vid havet eller koppla av i en stuga med egen pool. Våra stugor ligger i de vackraste delarna av landet. Både på den danska Östersjökusten och Nordsjökusten, finns det ett stort utbud att välja bland. De bekvämligheter som finns i många av våra stugor i Danmark är öppen spis, bubbelpool och bastu.

    Semester i Danmark, vid havet

    En 7 000 kilometer lång kust är bara det ganska imponerande. Och ingen plats i Danmark ligger längre än 55 kilometer från kusten. Sedan finns det ytterligare 400 öar, vilket är utan motstycke. De som älskar havet får inte missa Danmark. Här finns det ett speciellt lugn tack vare samspelet mellan solen och molnen, vinden och vågorna. Njut av det på stranden, när du vandrar genom någon av Danmarks charmiga städer, som fokuserar på sina invånare. Du märker det på det stilrena i alla vardagliga ting. Du kan uppleva det på er semester.

    Upptäck Bornholms dramatiska klipplandskap, Nordsjöns vilda vågor, de vackra små öarna utanför Fyns sydkust, Skagens magiska ljus, de kulliga hedarna eller de historiska handelsstäderna. Låt er semester i Danmark börja!

    De flesta av våra stugor ligger bara ett stenkast från havet eller har till och med utsikt över vattnet. Semestra vid havet och låt dig imponeras av denna semesterdestination.

    Semester vid danska Nordsjön

    Danmarks Nordsjökust kännetecknas av milslånga, breda sandstränder med stora dynlandskap och många perfekt belägna sommarstugor. På flera ställen kan man till och med köra bil på stranden. Utanför Danmarks södra Nordsjökust, mitt i danska Vadehavet, ligger öarna Römö, Fanö och Mandö. I detta kustområde hittar du populära semesterorter som Blåvand, Henne Strand och Vejers Strand. Norr om semesterorterna Løkken och Blokhus i norr ligger Jammersbukten på en fantastisk klippa, innan du når Danmarks spets.

    Semester vid danska Östersjön

    På den danska Östersjökusten finns det många små stränder och vikar att upptäcka. Här är havet är betydligt lugnare, vilket gör det till en idealisk plats för barnfamiljer. Även längs denna kust finns det långa sandstränder här och där. Men det är framför allt öarna bortom fastlandet som är intressanta. Själland och Fyn är omges av hundratals små öar varav vissa är bebodda och andra är det inte. Tack vare de många öarna har området kallats för det danska Söderhavet. Hitta ert semesterboende vid den danska Östersjökusten här.

    Semester i Danmark med barn

    Stugor med rekreationsrum är idealiska för familjer och grupper, här finns allt från pingisbord, bordfotbollsspel, Nintendo Wii till biljardbord. Danlands semesteranläggningar utlovar också en avkopplande familjesemester, med badanläggningar, minigolf och mycket annat. Mer information hittar du på danland.se. Det går att boka en minisemester från 2 nätter. En semester i Danmark med barn kommer att bli oförglömlig. Havet, stranden, sanddynerna - allt detta är en enda stor äventyrspark för barn. Dessutom finns det massor av sevärdheter och attraktioner i Danmark som är roliga för hela familjen. Som DanCenter-gäst får ni även rabatter på flera olika attraktioner. Du hittar mer information här och på servicekontoret.

    Semester i Danmark med hund

    Ni kan ta med er hunden på semestern till mer än 3 000 stugor i Danmark. Upp till 2 husdjur är välkomna. Om ni reser med fler än två djur, vänligen kontakta vår bokningsavdelning.

    Danmark är en fantastisk semesterdestination för familjer med hund. Det är inte bara människor som längtar efter frihet, havsluft och natur, det gör våra fyrbenta vänner också! Men det finns vissa regler ni bör tänka på när ni är i Danmark. Du hittar all information du behöver inför hundsemestern i Danmark här!

    Semestertips i Danmark

    DanCenter frågade fler än 7 400 gäster vilka attraktioner deuppskattade mest i Danmark förra året. Därtill har vi samlat Danmarks absolut bästa semestertips:

    Här är det framför allt är det nya hamnområdet som är intressant med sina speciella arkitektoniska särdrag och konstmuseet ARoS. Ejer Bavnehøj, som är en av de högsta punkterna i Danmark, är också värt ett besök.

    besöka någon av de många gårdar som säljer underbara ekologiska produkter.

    Som ni märker kan en semester i Danmark vara både varierande och spännande för hela familjen.

    Danmarks vackraste stränder

    Danmark är den perfekta destinationen för en badsemester - längs den mer än 7 000 kilometer långa kusten finner du några av Europas bredaste sandstränder och
    imponerande klippor, som finns upptagna på Unescos världsarvslista. Ta reda på vilken strand som passar er bäst här!

    Danmarks levande skärgård

    Öar har alltid lockat människor. Både storstadsentusiaster och naturälskare kan finna lycka i Danmarks fascinerande skärgård. Läs mer om Danmarks vackraste öar!

    Prisvärd semester i Danmark

    I Danmark finns det stugor att hyra som passar alla plånböcker.
    Från klassiska stugor till
    lyxiga villor, vi har allt. Här är några tips på hur du kan semestra billigare i Danmark:

    Semester i Danmark - i semesterstugornas land

    En stugsemester i Danmark är
    ett klassiskt sätt för att vila upp sig - och alla generationer återupptäcker precis hur avkopplande det kan vara att spendera sin lediga tid vid Östersjö- eller Nordsjökusten. Det spelar ingen roll vilken tid på året det är!

    Om det typiska danska sommarhuset inte fanns, skulle man behöva uppfinna det: en stuga vid havet - vid den mer än 7 000 kilometer långa kusten längs Östersjön och Nordsjön. Danmark har levt semester(stuge)drömmen i generationer - och den återuppfinns gång på gång. Det hela började väldigt blygsamt - eller elegant, beroende på hur man ser det. De första danska sommargästerna var adliga. De var de första som hade råd med sommarhus på Nordsjälland på 1700-talet, och spenderade sommarmånaderna där. I slutet av
    1800-talet flyttade ett ökande antal konstnärer till autentiska fiskestäder som Skagen på Nordjylland och Hornbæk på Själland. Fram till i dag lockar Skagenmålarnas och
    Fynmålarnas konstverk tusentals konstälskare till Danmarks museer.

    Från början av förra seklet,
    började förmögna danskar att bygga sina egna sommarstugor. Men den danska sommarstugans verkliga framgångssaga började runt 1950. När välståndet ökade bland alla samhällsklasser sköt byggandet av danska sommarhus
    och fritidshus i höjden - medan det 1950 fanns ungefär 40 000,
    finns det i dag mer än 220 000 sommarhus
    runt om i landet.

    Men det är inte bara antalet sommarhus som har förändrats. Karaktären och livsstilen på dessa danska semesterställen är i dag mer jämförbara med semesteratmosfären som exempelvis existerade på 1970-talet. Vid den tidpunkten

    började husen bli allt större, bekvämare och bättre
    isolerade. Vad som förr bara hade varit just ett sommarhus blev nu ett åretruntboende. I dag har dessa lyxstugor på 100 eller 120 kvadratmeter alla tänkbara bekvämligheter, såsom tvättmaskin och diskmaskin, satellit-tv, DVD-spelare, Wi-Fi, bubbelpool, bastu och mer.

    Trots höjda krav har själva "essensen" för den danska stugan bibehållits trots lyx och inredning: drömmen om att bo mitt i naturen har gått i uppfyllelse. På en egen tomt i en stuga med
    enkel och behaglig inredning i skandinavisk stil förstås. Och självklart med en altan för ljusa, ändlösa sommarkvällar. Eller en öppen spis som skapar mysig atmosfär under höst- och vintermånaderna. Med fullt utrustat kök
    där familjen kan samlas och laga mat tillsammans - till skillnad från det hektiska vardagslivet hemma. Drömmen för samman par, flera generationer av familjer, och vänner som hellre vill njuta av landsbygden än att vara i stadens stress och jäkt.

    I dag finns det ett stort utbud av stugor, allt från stugor med pool, stugor för
    hundägare och stugor för fiske till energisnåla stugor och barnvänliga stugor som har rekreationsrum med biljardbord, bordsfotbollspel och spelkonsoler. De
    kustnära stugorna kompletterar semesterboenden i närheten av staden. Du kan också välja när ni vill resa: Beroende på vilken tid på året kan ni hyra en stuga i Danmark för en vecka eller för en långhelg med ankomst vilken dag ni vill.

    Hemligheten bakom det danska ordet "hygge".

    Det är sedan länge välkänt att danskarna är bland världens lyckligaste folk. Det är åtminstone vad regelbundna

    undersökningar avslöjar, såsom den Europeiska socialundersökningen, som varje år samlar in länders utvärdering av sig själva. Det finns många skäl till varför våra nordiska grannar permanent befinner sig i detta positiva tillstånd. I andra länder tror de att det beror på det danska hygge-fenomenet, som omvärlden så ivrigt har omfamnat. Fast många danskar inser inte att ordet "hygge" har norskt ursprung...