Kontakt
Sök

Limfjorden den natursköna fjorden i norra Danmark

Limfjorden den natursköna fjorden i norra Danmark

 
Sök ort: Limfjorden
När och hur länge?
Personer
Din sökning ger 272 resultat.
Sök på kartan - klicka här Sök på kartan

Limfjorden den natursköna fjorden i norra Danmark

Boka din bästa stuga vid den natursköna Limfjorden

Här hittar du allt från stora och orörda skogar till de underbaraste sandstränder.
Läs mer om Limfjorden
Våra stugor i Limfjorden får 4.1 av 5.0, från 2587 omdömen

Topp-attraktioner i området

 • Jesperhus Feriepark
 • Djurs Sommerland
 • Fårup Sommerland
 • Aalborg Zoo
 • Randers Regnskov
 • Kunstens Museum Of Modern Art
 • Dansk Landbrugsmuseum Gl. Estrup
 • Family Farm Fun Park
 • Hjerl Hede Frilandsmuseum
 • Middelaldercenteret
 • Gi' den gas palads
 • Mønsted Kalkgruber
 • Labyrinthia
 • Mariager Saltcenter
 • Andra gäster rekommenderar dessa stugor i Limfjorden

  Stugnr: 04538Thyholm/Serup Strand8 personer,  140 m²Husdjur tillåtet.150 m till sjö/hav:.Rummeligt sommerhus beliggende på god naturgrund med træer og græsplæne bare ca. 150 m fra Limfjorden, hvor der er både badebro og ophalingsplads til egen båd. Der er tv med Chromecast samt trådløst internet. Sommerhuset er godt indrettet med ...Stugnr: 44459Handbjerg4 personer,  42 m²Husdjur tillåtet.300 m till sjö/hav:.Utraditionelt, mindre sommerhus beliggende på naturgrund med træer og med kig til havet ved Handbjerg. Kort afstand til strand og marina med spisesteder. Sommerhuset har to soveværelser. I stuen er der bl.a. tv og en god brændeovn. Badeværelse ...Stugnr: 37748Hjarbæk Fjord8 personer,  100 m²Husdjur inte tillåtet.500 m till sjö/hav:.Sommerhus højtbeliggende med udsigt over Limfjorden og hele det naturskønne område. Der er desuden 30 m² stort wellness/aktivitetshus med bordtennis, bobspil, dart, motionscykel, minibordfodbold, minibillard og miniairhockey (kombibord). Huset ...Stugnr: 60284Ejsingholm5 personer,  79 m²Husdjur tillåtet.300 m till sjö/hav:.Højtbeliggende sommerhus med sauna med udsigt til Limfjorden. Huset er lyst indrettet og med gode, komfortable møbler. Til en kølig sommeraften eller en efterårsaften med regn og rusk er der en brændeovn til at sprede hygge og varme. Husets ...Stugnr: 88700Hostrup Strand24 personer,  298 m²Husdjur tillåtet.500 m till sjö/hav:.Sommerhus med swimmingpool, spabad, sauna og diverse aktiviteter beliggende ved Hostrup Strand. Swimmingpoolen er på 20 m² og med skøn rutschebane til børnene, som de kun kan blive begejstrerede for. Her kan I hele ugen forbedre konditionen ...Stugnr: 42616Ejsingholm8 personer,  154 m²Husdjur tillåtet.400 m till sjö/hav:.Sommerhusets opholdsstue er kombineret med køkkenet, som er praktisk indrettet med keramisk komfur, mikroovn, opvaskemaskine og køle/frys. I stuen er der brændeovn og tv med Boxer-tv. Der er endvidere PlayStation 2. Stuen er indrettet med komfortable ...

  På en tur längs med, eller på Limfjorden får man ett sort urval av natur- och kulturattraktioner. Det är möjligtvis svårt att hinna med att besöka alla de attraktioner om är värda ett besök, så vi har här valt ut ett antal åt dig.

  Vejlerne, Nordeuropas största fågelreservat, är ett ca. 6.000 hk stort, lågliggande område med ängar, bambuskogar och bräckvattensjöar. Vejlerne uppstod efter ett misslyckat dräneringsprojekt. Nu är området ett fredat paradis för fåglar och fågelskådare.

  Eshøj Plantasje Eshøj Plantasje ligger knappt 4 km från centrala Thisted. Plantasjen är en liten botanisk pärla med ca. 150 olika trä och buskarter från hela världen.

  I Eshøj har ni goda möjligheter för frisk luft och motion. Terrängen är kuperad med en höjdskillnad på 25 m från Limfjorden till plantasjens högsta punkt.

  Du kan jogga, men du kan också gå i ett tempo som ger dig tid till att se, höra, dofta och märka naturens puls och rytm - samt tid för att undersöka den spännande natur som ligger öppen för dig.

  Skyum Bjerge Det kuperade backlandskapet utgör en del av Limfjordskusten ned mot Vildsund. Här finns klyftor och dalar skapta av smältvatten från den senaste istiden. Det finns 17 gravhögar bevarade i området. Sex av dem ligger ligger vackert på sluttningen av en backe. Området är fridlyst och i ett besök att bevara ljungheden har man planterat in Gotländska får i området.

  Lundehøj I Ullerup, lite norr om Heltborg, finns den 6000 år gamla stenstugan Lundehøj som är öppen för gäster.

  Limfjordscentret Doverodde 150 år efter etableringen av den första köpmannaföreningen i Doverodde, är Doverodde Købmandsgård ett av Limfjordens bäst bevarade handelshus från den perioden. Kjøpmannsgården är i dag ett upplevelsecenter med fokus på Thy och Limfjorden. I den gamla kornsilon är det utställningar av geologiska förekomster samt djur i området.

  I det gamla packhuset hittar man ett spännande aktivitetsrum, där man kan undersöka de fiskar och andra sjödjur som man kanse lyckats eller lyckas fånga i fjorden. Här hittar man desutom utställningar som berättar om köpmannsgårdens utveckling genom tiderna. Oldtidskirkegården på Ydby Hede

  Denna gamla kyrkogård är Danmarks största med i allt 49 gravhögar.

  Lunaria och Danas Hage Konstsamlingen som är den enda av sitt slag, visar skiftande utställningar av lövkonstnären Susanne Tvermoes poetiska bildvärld - ett livsverk av löv och blomsterblad. Från museet är det utsikt över "vikingarnas" Limfjord. Det finns även en minnesrum över de stora Limfjordsdiktarna, Johs. V. Jensen, J. P. Jakobsen, Jeppe Åkjær m.fl.

  Vestervig Kyrka Vestervig Kyrka är Nordens största landsortskyrka och inne i den finns en av Danmarks finaste orglar med 52 stämmor, som kan upplevas under en av kyrkokonserterna. Till kyrkan är det knutet en sägen om Liden Kirsten och Prins Buris, en olycklig kärlekshistoria. Liden Kirsten, som var halvsyster till Valdemar den Store, hade ett kärleksförhållande till Prins Buris, bror till Drottning Sofie. Då Valdemar uppdagade förhållandet, lät han Liden Kirsten dansa sig till döds. Hon blev begravd på Vestervig Kirkegård. Prins Buris blev vid sin död begraven i samma grav som Liden Kirsten.