Kontakt
Sök
Limfjorden är Danmark när det är som bäst, med unika stugor.

Limfjorden den natursköna fjorden i norra Danmark

Boka din bästa stuga vid den natursköna Limfjorden. Här hittar du allt från stora och orörda skogar till de underbaraste sandstränder.

Läs mer om Limfjorden

Topp-attraktioner i området

 • Jesperhus Feriepark
 • Djurs Sommerland
 • Fårup Sommerland
 • Aalborg Zoo
 • Randers Regnskov
 • Kunstens Museum Of Modern Art
 • Dansk Landbrugsmuseum Gl. Estrup
 • Family Farm Fun Park
 • Hjerl Hede Frilandsmuseum
 • Middelaldercenteret
 • Gi' den gas palads
 • Mønsted Kalkgruber
 • Labyrinthia
 • Mariager Saltcenter
 • Andra gäster rekommenderar dessa stugor i Limfjorden

  Stugnr: 95362Handbjerg9 personer,  115 m²Husdjur inte tillåtet.400 m till sjö/hav:.Lyst sommerhus med sauna beliggende i et roligt ferieområde ved Limfjorden ca. 400 m fra Limfjorden. Huset er lyst indrettet og med komfortable møbler. I stuen er der tv med mange danske og skandinaviske programmer samt parabol med et stort ...Stugnr: 61820Handbjerg14 personer,  156 m²Husdjur tillåtet.200 m till sjö/hav:.Dette lyse og imødekommende sommerhus fra 2018 med både indendørs og udendørs spabad byder på masser af spændende detaljer. I kan nyde udsigten over vandet fra det udendørs spabad eller saunaen. Huset er meget velindrettet med seks soveværelser ...Stugnr: 41995Mors/Sillerslev8 personer,  115 m²Husdjur tillåtet.150 m till sjö/hav:.Stort stenhus beliggende på en 4000 m² naturgrund med græsplæne og fin udsigt over området samt fjordblik. Huset er i 2 plan og stueetagen indeholder spisestue med brændeovn og i forbindelse med åbent køkken med opvaskemaskine, et soveværelse ...Stugnr: 03965Mors/Sillerslev24 personer,  525 m²Husdjur inte tillåtet.500 m till sjö/hav:.Sommerhus med swimmingpool, spabad, sauna og diverse aktiviteter beliggende tæt ved Limfjorden. Swimmingpoolen er på 24 m² og med skøn rutschebane til børnene, som de kun kan blive begejstrerede for. Her kan I hele ugen forbedre konditionen ...Stugnr: 30279Handbjerg6 personer,  80 m²Husdjur inte tillåtet.300 m till sjö/hav:.Dette sommerhus er opført i 2006 og fremtræder lyst med moderne møblering. Et hus for familier, der sætter pris på komfort og spændende detaljer. I stuen er der loft til kip, brændeovn og store panoramavinduer med udgang til terrasse og haven. ...Stugnr: 59250Mors/Sillerslev6 personer,  137 m²Husdjur inte tillåtet.4,0 km till sjö/hav:.På øen Mors, i udkanten af den lille by Øster Assels, finder I dette helårshus. Huset er beliggende i rolige omgivelser ca. 4 km fra Sillerslev Strand. Der finder I en badestrand og en lille havn. Huset er indrettet med køkken med elkomfur, ...

  På en tur längs med, eller på Limfjorden får man ett sort urval av natur- och kulturattraktioner. Det är möjligtvis svårt att hinna med att besöka alla de attraktioner om är värda ett besök, så vi har här valt ut ett antal åt dig.

  Vejlerne, Nordeuropas största fågelreservat, är ett ca. 6.000 hk stort, lågliggande område med ängar, bambuskogar och bräckvattensjöar. Vejlerne uppstod efter ett misslyckat dräneringsprojekt. Nu är området ett fredat paradis för fåglar och fågelskådare.

  Eshøj Plantasje Eshøj Plantasje ligger knappt 4 km från centrala Thisted. Plantasjen är en liten botanisk pärla med ca. 150 olika trä och buskarter från hela världen.

  I Eshøj har ni goda möjligheter för frisk luft och motion. Terrängen är kuperad med en höjdskillnad på 25 m från Limfjorden till plantasjens högsta punkt.

  Du kan jogga, men du kan också gå i ett tempo som ger dig tid till att se, höra, dofta och märka naturens puls och rytm - samt tid för att undersöka den spännande natur som ligger öppen för dig.

  Skyum Bjerge Det kuperade backlandskapet utgör en del av Limfjordskusten ned mot Vildsund. Här finns klyftor och dalar skapta av smältvatten från den senaste istiden. Det finns 17 gravhögar bevarade i området. Sex av dem ligger ligger vackert på sluttningen av en backe. Området är fridlyst och i ett besök att bevara ljungheden har man planterat in Gotländska får i området.

  Lundehøj I Ullerup, lite norr om Heltborg, finns den 6000 år gamla stenstugan Lundehøj som är öppen för gäster.

  Limfjordscentret Doverodde 150 år efter etableringen av den första köpmannaföreningen i Doverodde, är Doverodde Købmandsgård ett av Limfjordens bäst bevarade handelshus från den perioden. Kjøpmannsgården är i dag ett upplevelsecenter med fokus på Thy och Limfjorden. I den gamla kornsilon är det utställningar av geologiska förekomster samt djur i området.

  I det gamla packhuset hittar man ett spännande aktivitetsrum, där man kan undersöka de fiskar och andra sjödjur som man kanse lyckats eller lyckas fånga i fjorden. Här hittar man desutom utställningar som berättar om köpmannsgårdens utveckling genom tiderna. Oldtidskirkegården på Ydby Hede

  Denna gamla kyrkogård är Danmarks största med i allt 49 gravhögar.

  Lunaria och Danas Hage Konstsamlingen som är den enda av sitt slag, visar skiftande utställningar av lövkonstnären Susanne Tvermoes poetiska bildvärld - ett livsverk av löv och blomsterblad. Från museet är det utsikt över "vikingarnas" Limfjord. Det finns även en minnesrum över de stora Limfjordsdiktarna, Johs. V. Jensen, J. P. Jakobsen, Jeppe Åkjær m.fl.

  Vestervig Kyrka Vestervig Kyrka är Nordens största landsortskyrka och inne i den finns en av Danmarks finaste orglar med 52 stämmor, som kan upplevas under en av kyrkokonserterna. Till kyrkan är det knutet en sägen om Liden Kirsten och Prins Buris, en olycklig kärlekshistoria. Liden Kirsten, som var halvsyster till Valdemar den Store, hade ett kärleksförhållande till Prins Buris, bror till Drottning Sofie. Då Valdemar uppdagade förhållandet, lät han Liden Kirsten dansa sig till döds. Hon blev begravd på Vestervig Kirkegård. Prins Buris blev vid sin död begraven i samma grav som Liden Kirsten.