Kontakt
Sök

Limfjorden den natursköna fjorden i norra Danmark

Limfjorden den natursköna fjorden i norra Danmark

 
Sök ort: Limfjorden
När och hur länge?
Personer
Din sökning ger 263 resultat.
Sök på kartan - klicka här Sök på kartan

Limfjorden den natursköna fjorden i norra Danmark

Boka din bästa stuga vid den natursköna Limfjorden

Här hittar du allt från stora och orörda skogar till de underbaraste sandstränder.
Läs mer om Limfjorden
Våra stugor i Limfjorden får 4.1 av 5.0, från 2089 omdömen

Topp-attraktioner i området

 • Jesperhus Feriepark
 • Djurs Sommerland
 • Fårup Sommerland
 • Aalborg Zoo
 • Randers Regnskov
 • Kunstens Museum Of Modern Art
 • Dansk Landbrugsmuseum Gl. Estrup
 • Family Farm Fun Park
 • Hjerl Hede Frilandsmuseum
 • Middelaldercenteret
 • Gi' den gas palads
 • Mønsted Kalkgruber
 • Labyrinthia
 • Mariager Saltcenter
 • Andra gäster rekommenderar dessa stugor i Limfjorden

  Stugnr: 37400Virksund9 personer,  105 m²Husdjur tillåtet.500 m till sjö/hav:.Veludstyret sommerhus beliggende på stor naturgrund ca. 500 m fra en god og børnevenlig badestrand. Huset indeholder opholdsstue med brændeovn og åbent køkken med moderne faciliteter som keramiske kogeplader, separat fryser og opvaskemaskine. ...Stugnr: 38269Livbjerggård6 personer,  65 m²Husdjur inte tillåtet.300 m till sjö/hav:.Sommerhus med udsigt over Limfjorden. Huset ligger på havegrund med 90 m² terrasse hele vejen rundt om huset. Der er 20 m² kombineret opholdsstue og køkken. 25 m² udestue med direkte udgang til terrassen. Der er trådløs internetforbindelse. ...Stugnr: 36070Knud Strand/Limfjorden5 personer,  94 m²Husdjur tillåtet.200 m till sjö/hav:.Højtbeliggende sommerhus med en fantastisk udsigt over Limfjorden fra såvel hus som terrasse. Huset er beliggende på ca. 5100 m² grund og det giver mange muligheder for boldspil, leg m.m. Området er særdeles egnet for børnefamilier og gæster, ...Stugnr: 10913Ålbæk/Salling7 personer,  90 m²Husdjur tillåtet.90 m till sjö/hav:.Sommerhus i første række på en ca. 2700 m² stor strandgrund ca. 90 m fra stranden. Huset er lyst indrettet med kombineret stue og køkken med bl.a. opvaskemaskine. Til en kølig sommeraften eller en efterårsaften med regn og rusk, er der brændeovn ...Stugnr: 95363Handbjerg6 personer,  90 m²Husdjur tillåtet.20 m till sjö/hav:.Sommerhus med sauna ca. 20 meter fra vandkanten og med en 180 graders flot panoramaudsigt over Limfjorden. Huset er lyst indrettet med tv med danske kanaler samt parabol med et stort udvalg af tyske og enkelte engelske programmer. Der er radio ...Stugnr: 40801Virksund10 personer,  92 m²Husdjur inte tillåtet.200 m till sjö/hav:.Utraditionelt rundt sommerhus, bygget i afrikansk stil. Nogle af de anvendte materialer har husets ejer medbragt fra Afrika. Et unikt sommerhus som I ikke finder magen til. Huset indeholder stue med tv og parabol. Der er brændeovn til en kølig ...

  På en tur längs med, eller på Limfjorden får man ett sort urval av natur- och kulturattraktioner. Det är möjligtvis svårt att hinna med att besöka alla de attraktioner om är värda ett besök, så vi har här valt ut ett antal åt dig.

  Vejlerne, Nordeuropas största fågelreservat, är ett ca. 6.000 hk stort, lågliggande område med ängar, bambuskogar och bräckvattensjöar. Vejlerne uppstod efter ett misslyckat dräneringsprojekt. Nu är området ett fredat paradis för fåglar och fågelskådare.

  Eshøj Plantasje Eshøj Plantasje ligger knappt 4 km från centrala Thisted. Plantasjen är en liten botanisk pärla med ca. 150 olika trä och buskarter från hela världen.

  I Eshøj har ni goda möjligheter för frisk luft och motion. Terrängen är kuperad med en höjdskillnad på 25 m från Limfjorden till plantasjens högsta punkt.

  Du kan jogga, men du kan också gå i ett tempo som ger dig tid till att se, höra, dofta och märka naturens puls och rytm - samt tid för att undersöka den spännande natur som ligger öppen för dig.

  Skyum Bjerge Det kuperade backlandskapet utgör en del av Limfjordskusten ned mot Vildsund. Här finns klyftor och dalar skapta av smältvatten från den senaste istiden. Det finns 17 gravhögar bevarade i området. Sex av dem ligger ligger vackert på sluttningen av en backe. Området är fridlyst och i ett besök att bevara ljungheden har man planterat in Gotländska får i området.

  Lundehøj I Ullerup, lite norr om Heltborg, finns den 6000 år gamla stenstugan Lundehøj som är öppen för gäster.

  Limfjordscentret Doverodde 150 år efter etableringen av den första köpmannaföreningen i Doverodde, är Doverodde Købmandsgård ett av Limfjordens bäst bevarade handelshus från den perioden. Kjøpmannsgården är i dag ett upplevelsecenter med fokus på Thy och Limfjorden. I den gamla kornsilon är det utställningar av geologiska förekomster samt djur i området.

  I det gamla packhuset hittar man ett spännande aktivitetsrum, där man kan undersöka de fiskar och andra sjödjur som man kanse lyckats eller lyckas fånga i fjorden. Här hittar man desutom utställningar som berättar om köpmannsgårdens utveckling genom tiderna. Oldtidskirkegården på Ydby Hede

  Denna gamla kyrkogård är Danmarks största med i allt 49 gravhögar.

  Lunaria och Danas Hage Konstsamlingen som är den enda av sitt slag, visar skiftande utställningar av lövkonstnären Susanne Tvermoes poetiska bildvärld - ett livsverk av löv och blomsterblad. Från museet är det utsikt över "vikingarnas" Limfjord. Det finns även en minnesrum över de stora Limfjordsdiktarna, Johs. V. Jensen, J. P. Jakobsen, Jeppe Åkjær m.fl.

  Vestervig Kyrka Vestervig Kyrka är Nordens största landsortskyrka och inne i den finns en av Danmarks finaste orglar med 52 stämmor, som kan upplevas under en av kyrkokonserterna. Till kyrkan är det knutet en sägen om Liden Kirsten och Prins Buris, en olycklig kärlekshistoria. Liden Kirsten, som var halvsyster till Valdemar den Store, hade ett kärleksförhållande till Prins Buris, bror till Drottning Sofie. Då Valdemar uppdagade förhållandet, lät han Liden Kirsten dansa sig till döds. Hon blev begravd på Vestervig Kirkegård. Prins Buris blev vid sin död begraven i samma grav som Liden Kirsten.