Kontakt
Sök
Limfjorden är Danmark när det är som bäst, med unika stugor.

Limfjorden den natursköna fjorden i norra Danmark

Boka din bästa stuga vid den natursköna Limfjorden. Här hittar du allt från stora och orörda skogar till de underbaraste sandstränder.

Läs mer om Limfjorden

Topp-attraktioner i området

 • Jesperhus Feriepark
 • Djurs Sommerland
 • Fårup Sommerland
 • Aalborg Zoo
 • Randers Regnskov
 • Kunstens Museum Of Modern Art
 • Dansk Landbrugsmuseum Gl. Estrup
 • Family Farm Fun Park
 • Hjerl Hede Frilandsmuseum
 • Middelaldercenteret
 • Gi' den gas palads
 • Mønsted Kalkgruber
 • Labyrinthia
 • Mariager Saltcenter
 • Andra gäster rekommenderar dessa stugor i Limfjorden

  Stugnr: 41458Eskov Strandpark6 personer,  42 m²Husdjur inte tillåtet.200 m till sjö/hav:.Bjælkehus højt beliggende på en 1000 m² stor hjørnegrund med flot udsigt over marker og rekreative områder. Huset fremtræder særdeles velholdt med lyse trægulve og loft til kip. Fladskærms-tv med mulighed for at se tyske tv-kanaler og mulighed ...Stugnr: 92501Helligsø Drag6 personer,  87 m²Husdjur tillåtet.100 m till sjö/hav:.Flot panoramaudsigt over Nissum Bredning. Sommerhus beliggende på stor naturgrund med træer, der grænser direkte ned til badestrand (badebro). Huset er meget velholdt og godt indrettet med alle faciliteter.Stugnr: 43370Hjarbæk Fjord12 personer,  242 m²Husdjur tillåtet.100 m till sjö/hav:.Helt unikt højtbeliggende sommerhus ca. 10 m fra vandet og med en storslået panoramaudsigt over Hjarbæk Fjord og hele det naturskønne område. Denne udsigt skal simpelthen opleves. Sommerhuset på 242 m² er fordelt på 2 etager og udgør et utroligt ...Stugnr: 37270Hvalpsund8 personer,  118 m²Husdjur inte tillåtet.900 m till sjö/hav:.Attraktivt og yderst velindrettet sommerhus beliggende på stor anlagt have med græsplæne. Der er 100 m² terrasse rundt om huset. 55 m² stor opholdsstue i forbindelse med det åbne køkken med alle moderne bekvemmeligheder såsom keramiske kogeplader, ...Stugnr: 94816Venø6 personer,  112 m²Husdjur tillåtet.200 m till sjö/hav:.Sommerhus i 2. etager beliggende på en dobbelt naturgrund på Venø, kun ca. 200 meter fra Limfjorden. Huset er godt indrettet og med god plads. Stueetagen er indrettet med stue, hvorfra der er udgang til husets store udestue, som er lyst indrettet. ...Stugnr: 94237Fur10 personer,  242 m²Husdjur inte tillåtet.1,2 km till sjö/hav:.På Limfjordsøen Fur finder I dette rummelige sommerhus, som er gennemrenoveret i 2017. Huset er på hele 242 m² og velegnet for familier der ønsker god plads. Huset er moderne og komfortabelt indrettet med 2 store stuer, som hver er kombineret ...

  På en tur längs med, eller på Limfjorden får man ett sort urval av natur- och kulturattraktioner. Det är möjligtvis svårt att hinna med att besöka alla de attraktioner om är värda ett besök, så vi har här valt ut ett antal åt dig.

  Vejlerne, Nordeuropas största fågelreservat, är ett ca. 6.000 hk stort, lågliggande område med ängar, bambuskogar och bräckvattensjöar. Vejlerne uppstod efter ett misslyckat dräneringsprojekt. Nu är området ett fredat paradis för fåglar och fågelskådare.

  Eshøj Plantasje Eshøj Plantasje ligger knappt 4 km från centrala Thisted. Plantasjen är en liten botanisk pärla med ca. 150 olika trä och buskarter från hela världen.

  I Eshøj har ni goda möjligheter för frisk luft och motion. Terrängen är kuperad med en höjdskillnad på 25 m från Limfjorden till plantasjens högsta punkt.

  Du kan jogga, men du kan också gå i ett tempo som ger dig tid till att se, höra, dofta och märka naturens puls och rytm - samt tid för att undersöka den spännande natur som ligger öppen för dig.

  Skyum Bjerge Det kuperade backlandskapet utgör en del av Limfjordskusten ned mot Vildsund. Här finns klyftor och dalar skapta av smältvatten från den senaste istiden. Det finns 17 gravhögar bevarade i området. Sex av dem ligger ligger vackert på sluttningen av en backe. Området är fridlyst och i ett besök att bevara ljungheden har man planterat in Gotländska får i området.

  Lundehøj I Ullerup, lite norr om Heltborg, finns den 6000 år gamla stenstugan Lundehøj som är öppen för gäster.

  Limfjordscentret Doverodde 150 år efter etableringen av den första köpmannaföreningen i Doverodde, är Doverodde Købmandsgård ett av Limfjordens bäst bevarade handelshus från den perioden. Kjøpmannsgården är i dag ett upplevelsecenter med fokus på Thy och Limfjorden. I den gamla kornsilon är det utställningar av geologiska förekomster samt djur i området.

  I det gamla packhuset hittar man ett spännande aktivitetsrum, där man kan undersöka de fiskar och andra sjödjur som man kanse lyckats eller lyckas fånga i fjorden. Här hittar man desutom utställningar som berättar om köpmannsgårdens utveckling genom tiderna. Oldtidskirkegården på Ydby Hede

  Denna gamla kyrkogård är Danmarks största med i allt 49 gravhögar.

  Lunaria och Danas Hage Konstsamlingen som är den enda av sitt slag, visar skiftande utställningar av lövkonstnären Susanne Tvermoes poetiska bildvärld - ett livsverk av löv och blomsterblad. Från museet är det utsikt över "vikingarnas" Limfjord. Det finns även en minnesrum över de stora Limfjordsdiktarna, Johs. V. Jensen, J. P. Jakobsen, Jeppe Åkjær m.fl.

  Vestervig Kyrka Vestervig Kyrka är Nordens största landsortskyrka och inne i den finns en av Danmarks finaste orglar med 52 stämmor, som kan upplevas under en av kyrkokonserterna. Till kyrkan är det knutet en sägen om Liden Kirsten och Prins Buris, en olycklig kärlekshistoria. Liden Kirsten, som var halvsyster till Valdemar den Store, hade ett kärleksförhållande till Prins Buris, bror till Drottning Sofie. Då Valdemar uppdagade förhållandet, lät han Liden Kirsten dansa sig till döds. Hon blev begravd på Vestervig Kirkegård. Prins Buris blev vid sin död begraven i samma grav som Liden Kirsten.