Vad

DanCenters gästomdömen är ett redskap baserat på stjärnor, vilka ger dig en inblick i vad andra gäster anser om vår service och den enskilda stugan. När du söker och finner ett för dig lämplig stuga på vår hemsida, kan du där läsa en del av vad tidigare gäster tycker om stället samt deras rekommendationer. Samtidigt ges DanCenter insyn i eventuella fel och brister på stugan eller omkring den service ni fått. Med andra ord får du ett bättre beslutsunderlag för din semester och vi får möjlighet att agera på eventuella problem.

Var

Du hittar gästomdömen överst till vänster på informationssidan för respektive stuga.


Här ser du var du hittar avsnittet om gästomdömen

I rutan ”Gästomdömen” visar vi hur nöjda tidigare gäster har varit med sin vistelse i just den stugan. Betyget är en skala från 1 till 5, där 5 är bra och 1 är dåligt. För att göra det mer lättöverskådligt illustreras värdet med stjärnor. Värdet kommer från en genomsnittsberäkning från alla inkomna gästvärderingar för varje enskild stuga under de tre föregående samt nuvarande säsong. Vi begränsar antal säsonger i beräkningen för att resultatet för respektive stuga skall vara så aktuellt som möjligt. Det skall som minimum finnas 3 gästomdömen innan ett värde blir beräknat och gästomdömet visas. Vi har beslutat att sätta en gräns vid 3 gästomdömen för att bevara en statistisk relevans. Med ett enkelt klick kan du öppna själva boxen för att läsa en del av tidigare gästers återkopplingar om stugan och dess omgivningar.


Här ser du hur du öppnar rutan för ytterligare information

Klicka på denna länk - Stugor med gästomdömen - för att se gästomdömen. Notera att inte alla stugor har aktiva gästomdömen. Det beror på att det ännu inte finns 3 nödvändiga gästvärderingar – givetvis för att de är nyinkomna i vårt system.

Hur

Efter avresan sänder DanCenter ett e-mail till alla, som vi har rätt att kontakta, där vi ber gästerna svara på några frågor. Frågeformuläret innehåller fördjupade frågor i samband med deras vistelse och om stugan. Det är helt frivilligt om man önskar svara på frågorna eller inte. De sammanlagda svaren ligger till grund för de data vi sedan visar för respektive stuga.


Här ser du hela rutan öppnad

Gästomdömen uppfattas trovärdiga av internetanvändare och vi hoppas naturligtvis att dessa kan bidra till att du som gäst kan välja den stuga som passar bäst för din semester. För ögonblicket, mars 2017, har DanCenters samtliga stugor och fritidshus ett totalt omdöme på **4,1 av 5,0 baserat på 52.400 omdömen** enligt ovan nämnda riktlinjer.


DanCenter klassificerar också husen i olika kategorier (standarder), varierande från enkel till mycket hög Denna klassificering är helt skild från tidigare gästers lämnade utvärderingar. Med dessa verktyg, kan du söka hus i en viss kategori och därefter välja ut de hus inom kategorin som tidigare gäster varit mest förtjusta i.