Hyr en stuga i Norge

 
Sök ort: Norge
När och hur länge?
Personer
Din sökning ger 637 resultat.
Sök på kartan
4.1 av 5.0
i gästomdöme
Trygghet
över 65 års erfarenhet
Närhet
32 lokalkontor i Danmark
Garanti för
Trygg och enkel bokning

Upplev allt från fiskestugor till de vackraste naturfenomen

Otrolig natur, hisnande vyer och massor av frisk luft. Undrar du vart du ska tillbringa din nästa semester, kommer Norge att ge oförglömliga semesterupplevelser. DanCenters sortiment av norska stugor ger dig ett brett utbud av frestande stugor. Du hittar allt från små, mysiga stugor i mitten av oförstörd natur till större sommarhus med pool, bubbelpool och bastu.

Kom ihåg att hos DanCenter hittar du stugor som är speciellt utformade för fisketurer, med båtar, fiskrensbord och stor frys för din fångst - välj "fiskehus" i filtret ovan.

Stugor och sommarhus i alla storlekar - och för alla ändamål

Oavsett om ni bara är några få personer, en stor familj eller alla vänner som vill resa på semester tillsammans kommer du enkelt att hitta en stuga som passar just dina önskemål. Alla med den fantastiska norska naturen just utanför ytterdörren. Kanske är du en av de lyckliga som även får uppleva det speciella fenomenet "Norrskenet" i Norges nordligaste delar.

Läs mer om Norge.

637 stuga i Norge

Stuga i RennebuStugnr: 50020Rennebu6 personer,  106 m²10 km till sjö/hav:.Stuga i EideStugnr: 40721Eide5 personer,  84 m²1,0 km till sjö/hav:.Stuga i SkeikampenStugnr: 94486Skeikampen6 personer,  70 m²565 m till sjö/hav:.Stuga i SortlandStugnr: 53203Sortland7 personer,  120 m²100 m till sjö/hav:.Stuga i MålselvStugnr: 53621Målselv10 personer,  200 m²6,0 km till sjö/hav:.Stuga i MarnardalStugnr: 76409Marnardal9 personer,  120 m²Stuga i ØygardenStugnr: 6972Øygarden6 personer,  70 m²60 m till sjö/hav:.Stuga i StrynStugnr: 43991Stryn2 personer,  51 m²25 m till sjö/hav:.Stuga i VåganStugnr: 87703Vågan10 personer,  120 m²300 m till sjö/hav:.Stuga i ØrskogStugnr: 45883Ørskog8 personer,  206 m²1 m till sjö/hav:.Stuga i Hovden/BykleStugnr: 52867Hovden/Bykle4 personer,  41 m²3,0 km till sjö/hav:.Stuga i NessetStugnr: 67761Nesset8 personer,  108 m²120 m till sjö/hav:.Stuga i FjalerStugnr: 48367Fjaler8 personer,  150 m²25 m till sjö/hav:.Stuga i GratangenStugnr: 53640Gratangen9 personer,  99 m²250 m till sjö/hav:.Stuga i VinjeStugnr: 96038Vinje11 personer,  95 m²400 m till sjö/hav:.Stuga i ÅseralStugnr: 9693Åseral8 personer,  125 m²100 m till sjö/hav:.Stuga i LeikangerStugnr: 94741Leikanger6 personer,  110 m²65 m till sjö/hav:.Stuga i BremangerStugnr: 44497Bremanger5 personer,  66 m²80 m till sjö/hav:.Stuga i AustrheimStugnr: 16578Austrheim6 personer,  120 m²250 m till sjö/hav:.Stuga i SteigenStugnr: 55415Steigen8 personer,  85 m²100 m till sjö/hav:.Stuga i RollagStugnr: 45943Rollag10 personer,  104 m²5,0 km till sjö/hav:.Stuga i RingebuStugnr: 4833Ringebu10 personer,  100 m²Stuga i SenjaStugnr: 50829Senja6 personer,  135 m²20 m till sjö/hav:.Stuga i StrynStugnr: 18664Stryn4 personer,  48 m²100 m till sjö/hav:.Stuga i RingebuStugnr: 43192Ringebu12 personer,  170 m²1,0 km till sjö/hav:.Stuga i AverøyStugnr: 10705Averøy6 personer,  42 m²30 m till sjö/hav:.Stuga i HurdalStugnr: 45741Hurdal8 personer,  91 m²300 m till sjö/hav:.Stuga i LyngdalStugnr: 44965Lyngdal8 personer,  90 m²200 m till sjö/hav:.Stuga i LierneStugnr: 20873Lierne6 personer,  50 m²300 m till sjö/hav:.Stuga i ÅseralStugnr: 60790Åseral8 personer,  135 m²200 m till sjö/hav:.
Se alla 637 DanCenter Stugor i Norge

Din stuga i Norge gör semesterdrömmen för naturälskare till verklighet!

Om du skulle fälla ned Norge från dess södra spets skulle Nordkap hamna någonstans mellan Rom och Neapel. Punkterna längst till söder väster, norr och öster i Norge, ligger trots de långa landgränserna med Sverige, Finland och Ryssland vid havet. Ännu bättre är att östra Finnmark har samma longitudlinje som Istanbul, medan västkusten i Bergen har samma som Marseille. Om du reser från Norges sydkust till Norra polcirkeln måste du åka hela vägen till Kirkenes och sedan samma avstånd igen. Om du vill åka längs hela kusten, inklusive fjordar och öar, bör du planera tid och bagage för en resa på ca 57 000 kilometer.

Norges exotism härstammar från dess geografiska och topografiska profil, dess fascinerande natur som bara verkar existera i extra stort format. Sognefjord, den längsta och djupaste fjorden i Europa, eller Hardangervidda, den största platån som finns på kontinenten. De oändliga sommardagarna under midnattssolen och magin från det dansande norrskenet på som norra vinterhimlen.

Det faktum att du omedelbart känner dig bekväm i denna helt annorlunda "värld" beror även på det norska samhället. En miljö som är fokuserad på framtiden men som mycket intensivt hedrar det förflutna. . Du behöver inte anstränga dig för att förstå "Sentrum", "Tradisjon" eller "Velkommen". Du känner dig redan bekant när du anländer. Om du inte väljer en anonym flygresa och istället tar en en av färjorna genom Kattegat eller över Skagerrak, kommer du att uppleva en atmosfärisk övergång. Det första tecknen på land uppvisar välstånd och vårdade medborgare: välskötta fritidshus i ljusa färger och småbåtshamnar i varje hörn och i varje vik. I det

upptagna hamnkvarteren i Oslo, Larvik, Langesund, Kristiansand, Stavanger och Bergen centreras allt runt de inkommande färjorna. Bilavfarternas skyltar är lika trevliga som körningen. Låt resan din stuga, eller "hytte", börja:

Semester i Norge

Norrmän älskar sin fantastiska natur och sin frihet över allt annat. Det är inte konstigt att det är mer än ett levnadssätt att tillbringa semestern i din egen stuga – det är en hel livsstil. Flera hundra av de förtjusande stugorna som norrmännen blygsamt kallar "hytte" ligger på de vackraste platserna vid fjordarna vid det öppna havet eller i de vidsträckta bergen. De flesta ligger bara några steg från en vandringsled, en längdskidspår eller från en egen brygga. Huvudsaken är att du snabbt kommer i kontakt med naturen. Den norska magiska formeln för aktiviteter och avkoppling i naturen kallas "friluftsliv", att vara ute i friska luften. Vi lovar att detta smittar av sig.

Vintern erbjuder varierande och utmanande skidåkning för både vuxna och barn, nybörjare eller avancerade skidåkare. Till och med de historiska sevärdheter och kulturevenemang som länge har stått i skuggan för naturupplevelser är nu attraktioner för många turister.

Norge har så mycket att erbjuda turisterna året runt att det kan hända att du önskar du hade mer tid till utforska allt.

Semester på de norska fjordarna

Norge är känt för sina imponerande fjordar, djupa raviner som sträcker sig upp till 200 km inåt landet. Punkterna största fjordarna i Norge är Hardangerfjord, Sognefjord och Nordfjord. Istiden har satt sin prägel här. . På fjordarnas stränder tornar imponerande bergskedjor upp i himlen. En stuga på den här platsen har en utsikt som du bara kan drömma om. En semester på fjordarna är verkligen en oförglömlig upplevelse. Till och med UNESCO har certifierat den unika naturliga skönheten i Geirangerfjord och Nærøyfjord. Att besöka fjordar på semester i Norge, utforska dem, gå längs stränderna och besöka de små platserna längst in många fjordar är nästan absolut nödvändigt när du är på semester i Norge.

Tips för semester i Norge

Man kan säga att Norge är unik från topp till tå och full av platser som alla skulle vilja besöka åtminstone en gång. I alla reseguider kan du lära dig allt om de största höjdpunkterna t.ex. Geirangerfjord, Trolltunga, Preikestolen, städer som Bergen och Trondheim, Lofoten och naturligtvis Nordkap. Vi har några extra speciella tips för semester i Norge:

• Bland Norges fjordar kan du besöka Urnes stavkyrka som finns på UNESCOs världsarvslista, ta en minikryssning på färjan från Gudvangen till Kaupanger och njuta av utsikten från toppen av Molde panorama.
• I södra och östra Norge är det värt att besöka friluftsmuseet Maihaugen. Du vill inte missa Peer Gynt-festivalen i Vinstra om du är intresserad av kultur och besöka skogs- och jaktmuseet i Elverum om du gillar naturen.
• I centrala och norra Norge kan du gå på visning av gruvan i Røros, resa längst kustväg 17 och ta linbanan i Tromsö upp för det lokala berget för att titta på panoramautsikten över polarområdena. Och du vill väl inte heller missa att åka på kungskrabbesafari?

Fiska på semester i Norge

Våra fiskestugor är perfekta för en fiskesemester i Norge, De har utrustning av hög kvalitet, t.ex. beredningsbord, frys (min. 60 liter) och båt (ingår eller finns att hyra). Vi erbjuder även så kallade fiskestugor+. De ligger aldrig längre bort än 2 km från fiskevatten, frysen har åtminstone 200 liters kapacitet och båten som finns på plats (ingår eller finns att hyra) är minst 17 fot lång med 25 hk, med kartplotter, ekolod och GPS. Fiska på semestern i Norge, det låter helt rätt! Om du tänker på det vackra klara vattnet i havet och fjordarna, kan du föreställa dig hur många fiskar som känner sig hemma här. Semester i Norge är varierad och kan till och med innebära att du får spendera kvällen med att förbereda fisken du själv har fångat – den typiska norska livsstilen!

Semester i Norge med barn

Norge är ett semestermål för naturälskare. Och de vill naturligtvis dela detta med sina barn. Vem behöver nöjesparker, hotellunderhållning och vattenparker när du har en enorm äventyrslekplats att utforska och upptäcka strax utanför din stuga ? Du kan fiska med dina barn, ta kajakturer genom fjordarna, vandra genom ett fantastiskt bergslandskap, göra lägereldar med pinnbröd, simma varje dag, titta på djur och mycket mer! Du kan känna dig bekväm i din stuga och göra allt i din egen takt, precis som du och dina barn är vana vid. Semester i Norge med barn är bra barn är bra – både för vuxna och för barn!

Semester i Norge med hund

En semester i en stuga är potentiellt den bästa lösningen finns för familjer med hund. Ta med din fyrbenta vän på semestern och du behöver inte oroa dig om att skaffa hundvakt eller hitta en kennel. I Norge har DanCenter ca 230 stugor som välkomnar hundar. Det är inte bara du som kommer att älska Norge, din hund kommer också att göra det! Det är nästan som om den orörda naturen har utformats för en semester med din hund. Om du planerar du en semester i Norge med din hund, har vi en perfekt stuga för dig och all information du behöver för att resa med din hund.

Vädret i Norge

Tack vare Golfströmmen har Norge ett jämförelsevist milt klimat för sin breddgrad. Trots detta kan du uppleva alla fyra säsonger på en dag i Norge. I har Norge ett varierande väder. På våren får landet liv igen och dagarna blir snabbt mycket längre. Medan växterna blommar i söder kan det fortfarande vara vinter och kallt i norr. . Icke desto mindre lockar ljuset ut invånare och besökare tillbaka i naturen. På sommaren går solen knappt ned, särskilt i den norra delen där det inte är någon solnedgång på flera veckor i sträck. Vädret i Norge

vid denna tid på året är milt, varmt och relativt torrt. I hösten fylls de enorma skogsområdena av livliga färger, dagarna blir kortare, svampar och bär är redo att plockas och det är en fantastisk årstid för många utomhusaktiviteter, t.ex. vandring. På vintern medför ger vädret i Norge ett magiskt vinterlandskap. Många regioner kan vara säkra på snö, så det finns många möjligheter att delta i vintersporter i Norge. I norra delen går solen inte upp under några veckor, vilket ger dig en bra chans att se norrskenet. . En semester i stuga i Norge är värt det när som helst på året, eftersom varje årstid erbjuder något speciellt. Ta en titt på vädret i Norge här !

Semester i Norway i en stuga från DanCenter

Norge är perfekt för en oförglömlig semester i en stuga. Välj din favorit bland över 700 stugor i Norge med whirlpool, bastu eller pool. Om du är ute efter vila och avkoppling en stuga med utsikt över fjordar perfekt för dig! Du kan du njuta av en unik utsikt över fjordlandskapet.

Vi kan till och med hjälpa dig att boka din resa dit. Du hittar en översikt över transportförbindelser här.