Farsund i Norge - Boka stuga via DanCenter

 
Sök ort: Farsund
När och hur länge?
Personer
Din sökning ger 7 resultat.

Farsund i Norge - Boka stuga via DanCenter

Hyr stuga till din nästa semester.

Använd vår smarta sökfunktion här under för att hitta en ledig stuga i just det område du önskar. Du kan även filtrera din sökning och välja om stugan exempelvis skall ha havsutsikt, pool, diskmaskin, internet osv.

Läs mer om Farsund
Våra stugor i Farsund får 3.7 av 5.0, från 27 omdömen

7 stuga i Farsund

Stuga i FarsundStugnr: 55768Farsund5 personer,  50 m²30 m till sjö/hav:.Stuga i FarsundStugnr: 55765Farsund5 personer,  50 m²30 m till sjö/hav:.Stuga i FarsundStugnr: 99941Farsund6 personer,  86 m²50 m till sjö/hav:.Stuga i FarsundStugnr: 55762Farsund5 personer,  50 m²30 m till sjö/hav:.Stuga i FarsundStugnr: 55767Farsund5 personer,  50 m²30 m till sjö/hav:.

Se alla stugor i området.

Mjuka sandstränder och kust

Farsund kommun är uppdelad i tre större städer, Farsund, Vanse och Vestbygda. Sjöfart, fiske och lantbruk har varit viktiga näringar för befolkningen i kommunen. Förr i tiden har folket blickat mot havet och talrika hälleristningar visar hur nära Listerlandet varit knutet till havet. Farsund är i dag folkets största jordbrukskommun. Naturen i Farsunds kommun är väldigt varierande och består av kust, kraftiga fjällpartier, mjuka sandstränder och stora områden med lövskog. Många konstnärer har funnit inspiration från Listerlandet. Sjöfart i modern mening kom först mot slutet av 1600-talet, vid sekelskiftet var närmare 50 fartyg hemmahörande i farsund. Distriktet var också ansvarig för en betydande del av privateering under krigen 1807-1814.

Loshamn och Eikvåg

Söder om Farsund finner man Loshamn – en tätbebygd idyll med några av de bäst bevarade trähusen i södra Norge. Den vackra hamnen har sin historia från tidigt 1700-tal. Under Napoleonskrigen (1807-14) var Loshamn en betydlig sjörövarhamn, och utvecklades betydligt senare på 1800-talet, inte minst under de rika sill åren under 1820 talet och 30 talet. Under den tiden var det mycket trafik till Loshamn, och man kunda ha upp till 11 pilot stationer. Bakom Loshamn ligger Eikvåg, som var en bra hamn att ankra i vid dåligt väder eller isigt hav. Eik våg är första gången nämnt i protokollet från 1600-talet, men folkräkningen genomfördes först 1706, då den danska kungen ville veta antalet möjliga soldater. Det var då bosatt 9 familjer i Eikvåg. Platsen fick sin första stationering 1770.

Lista

Lista fyr är en av kustens många katedraler. Den ligger ytterst på det platta listerlandet och blev för första gången tänd den 10 november 1836. Här kan de besökande få en salt upplevelse tillsammans med vågor, eller en upplevelse för livet med vågor höga som hus som slår in över landet.

Hällristningen på Penne

Listerlandet är känt för sina otaliga fornlämningar, och ett av de mest kända funna platsen är Pennefeltet. 3000 år gamla hälleristningar av fartyg, skålgropar och fotavtryck vittnar om gamla bosättningsplatser. Man finner också rester av ett gammalt hus från folkvandringstiden. Här är gravar och gårdar från järnåldern, samt stengärdsgårdar från gamla och nya tider.

Vattensport

Kusten längs Listerlandet bjuder in besökare för en helt unik hav- och naturupplevelse. En sommardag kan vinden stryka milt över stranden, eller blåser vinden till glädje för de som älskar vattensport. De unika vindförhållanden gör Listerlandet till en av de mest populära platserna för vindsurfning. Här finns även god möjlighet till dykning till något av de många vrak som ligger i området. Goda fiskemöjligheter finns, här kan man spendera många timmar med fiskespö eller lina.