Stuga: Roslev

Stuga: Roslev, Limfjordsregionen, Limfjorden, Danmark

Gästomdömen

Baserat på 6 gästomdömen3.8 av 5.0
Rekommenderas3,8
Stugans inredning och utrustning3,5
Mest populärt för
Familjer/vänner med barn4,3
Familjer/vänner utan barn3,3
Kommentarer från andra gäster
Språk:
Det är frivilligt för gästerna att lämna kommentarer. Läs mer om DanCenters gästomdömen.
Maria Ibsen - Aabenraa  (Familieferie med børn, juni 2020)
Vad var riktigt bra med stugan?
“Et stort og pænt hus i naturskønne omgivelser. Meget tæt ved dejlig strand og nabo til en historisk gård. / Der manglede hverken noget inde eller ude. Men lå tæt ved vej og uden hegn om haven, så vil ikke anbefale til helt små børn. Både hus og område var dog børnevenligt med dejlig grøn have med gynger og sandkasse.”
Rekommendation till framtida gäster
“Tag til den dejlige strand nær huset. Vi tog også til Fur og så klitterne og til Spøttrup Borg, begge var gode oplevelser. / Områdets Hancock sodavand med Grape var de bedste jeg har smagt. Vi nåede ikke Thises gårdbutik, men vi er sikre på at den havde været et besøg værd.”
Jette - Fredericia  (Familieferie med større børn, maj 2020)
Rekommendation till framtida gäster
“Det ligger tæt på rigtig dejligt strand område”
Jesper Juul - Roslev  (Familieferie med børn, mars 2020)
Vad var riktigt bra med stugan?
“Ok stand, og tæt på pæne "gå-tur" muligheder, langt til noget der minder om byliv. Fornuftig pris. Mht sidste spørgsmål om alder, klikker jeg jo min alder ind, men vi havde'lejet det til vor datter og svigersøn og deres børn på 2 og 3 år, de var godt fornøjet. De kommer fra Færøerne”
Birgit - Randers  (Familieferie med større børn, oktober 2019)
Vad var riktigt bra med stugan?
“Naturen - haven med de store gynger, og at der var så god plads”
Rekommendation till framtida gäster
“Vandretur på Fur - "Cafe På Herrens Mark" på Fur - og Fur Bryghus / Cykeltur til Sundsøre (8 km langs fjorden)”
Jytte - Christiansfeld  (Familieferie med større børn, oktober 2019)
Vad var riktigt bra med stugan?
“Der var plads til 10 personer og to badeværelser. / / Desværre var virkede gulvvarmen ikke i det ene badeværelse og det ene værelse i kælderen kunne heller ikke varmes op pga defekt termostat.”
Rekommendation till framtida gäster
“Huset er primært til voksne der vil nyde ro og natur”
Helle - Sæby  (Familieferie med børn, maj 2019)
Rekommendation till framtida gäster
“Fur Bryghus ligger ikke så langt derfra”

Stugans faciliteter

10
4
225m²
ja
nej
Inkl.
300 m
 
Utsikt över vatten (hav eller sjö)
 
Aktivitetshus
 
Tysk TV: ARD, ZDF + minst en kanal till
 
2 badrum
 
Tvättmaskin
 
Diskmaskin
 
Byggår 1933, renoverat 2018
 
10 km till restaurang
 
5,0 km till affär
 
300 m till kust

Topp-attraktioner i området

 • Jesperhus Feriepark
 • Djurs Sommerland
 • Fårup Sommerland
 • Aalborg Zoo
 • Randers Regnskov
 • Kunstens Museum Of Modern Art
 • Dansk Landbrugsmuseum Gl. Estrup
 • Family Farm Fun Park
 • Hjerl Hede Frilandsmuseum
 • Middelaldercenteret
 • Gi' den gas palads
 • Mønsted Kalkgruber
 • Labyrinthia
 • Mariager Saltcenter
 • Stuga nr. 65887
  Stugkategori: ★★★★
  Hav/insjö 300 mGästomdömen

  Från och med 27 juni 2020 får svenska medborgare bosatta i Skåne, Halland och Blekinge, resa in i Danmark.

  Sök pris och boka

  Från och med 27 juni 2020 får svenska medborgare bosatta i Skåne, Halland och Blekinge, resa in i Danmark.

  Sök pris och boka

  Vecka MånTisOnsTorsFreLörSön
  27293012345
  286789101112
  2913141516171819
  3020212223242526
  31272829303112
  Möjlig ankomstdag
  Vald period
  Ledigt datum
  Inte ledigt
  Din bokning

  Stugbeskrivning

  Om området

  Om Rundt om Limfjorden

  Limfjorden bjuder på enastående naturupplevelser. Här möter du ett kuperat, böljande landskap, odlingar, ängar och många utsiktsplatser med utsikt över fjorden. Här får du några förslag på vad du kan göra i trakten av Limfjorden.

  Limfjordrutten – en 610 km lång cykelväg Vill du uppleva Limfjorden så finns det inget som slår en cykeltur längs delar av eller längs hela Limfjordsrutten. Hela cykelturen är 610 km lång och den tar dig hela vägen runt Limfjorden. Du kan annars välja att ha en fast bas och helt enkelt ta dagsetapper längs den vackra cykelleden.

  Konst och historia Besök Danmarks älsta medeltidsborg, Spøttrup, eller gå på upptäcksfärd i någon av områdets många museeum, gallerier och kyrkor. Här finns en guldgruva av intressanta historier från Limfjordens dåtid och nutid. Planera in Nordeuropas minsta kyrka på Venö eller Kalkgruvorna i Mønsted och Daugbjerg.

  Området för dig som älskar sjön Limfjordsområdet bjuder på ca 250 km kuststräcka som ger många möjligheter till bad och strandliv. När det blåser i rätt riktning är Limfjorden ett eldorado för vind- och kitesurfare. Glyngøre har även Nordeuropas första stora dykpark med både skepps- och stridsvagnsvrak, hinderbanor, rev och en grotta.

  Om Limfjorden

  På en tur längs med, eller på Limfjorden får man ett sort urval av natur- och kulturattraktioner. Det är möjligtvis svårt att hinna med att besöka alla de attraktioner om är värda ett besök, så vi har här valt ut ett antal åt dig.

  Vejlerne, Nordeuropas största fågelreservat, är ett ca. 6.000 hk stort, lågliggande område med ängar, bambuskogar och bräckvattensjöar. Vejlerne uppstod efter ett misslyckat dräneringsprojekt. Nu är området ett fredat paradis för fåglar och fågelskådare.

  Eshøj Plantasje Eshøj Plantasje ligger knappt 4 km från centrala Thisted. Plantasjen är en liten botanisk pärla med ca. 150 olika trä och buskarter från hela världen.

  I Eshøj har ni goda möjligheter för frisk luft och motion. Terrängen är kuperad med en höjdskillnad på 25 m från Limfjorden till plantasjens högsta punkt.

  Du kan jogga, men du kan också gå i ett tempo som ger dig tid till att se, höra, dofta och märka naturens puls och rytm - samt tid för att undersöka den spännande natur som ligger öppen för dig.

  Skyum Bjerge Det kuperade backlandskapet utgör en del av Limfjordskusten ned mot Vildsund. Här finns klyftor och dalar skapta av smältvatten från den senaste istiden. Det finns 17 gravhögar bevarade i området. Sex av dem ligger ligger vackert på sluttningen av en backe. Området är fridlyst och i ett besök att bevara ljungheden har man planterat in Gotländska får i området.

  Lundehøj I Ullerup, lite norr om Heltborg, finns den 6000 år gamla stenstugan Lundehøj som är öppen för gäster.

  Limfjordscentret Doverodde 150 år efter etableringen av den första köpmannaföreningen i Doverodde, är Doverodde Købmandsgård ett av Limfjordens bäst bevarade handelshus från den perioden. Kjøpmannsgården är i dag ett upplevelsecenter med fokus på Thy och Limfjorden. I den gamla kornsilon är det utställningar av geologiska förekomster samt djur i området.

  I det gamla packhuset hittar man ett spännande aktivitetsrum, där man kan undersöka de fiskar och andra sjödjur som man kanse lyckats eller lyckas fånga i fjorden. Här hittar man desutom utställningar som berättar om köpmannsgårdens utveckling genom tiderna. Oldtidskirkegården på Ydby Hede

  Denna gamla kyrkogård är Danmarks största med i allt 49 gravhögar.

  Lunaria och Danas Hage Konstsamlingen som är den enda av sitt slag, visar skiftande utställningar av lövkonstnären Susanne Tvermoes poetiska bildvärld - ett livsverk av löv och blomsterblad. Från museet är det utsikt över "vikingarnas" Limfjord. Det finns även en minnesrum över de stora Limfjordsdiktarna, Johs. V. Jensen, J. P. Jakobsen, Jeppe Åkjær m.fl.

  Vestervig Kyrka Vestervig Kyrka är Nordens största landsortskyrka och inne i den finns en av Danmarks finaste orglar med 52 stämmor, som kan upplevas under en av kyrkokonserterna. Till kyrkan är det knutet en sägen om Liden Kirsten och Prins Buris, en olycklig kärlekshistoria. Liden Kirsten, som var halvsyster till Valdemar den Store, hade ett kärleksförhållande till Prins Buris, bror till Drottning Sofie. Då Valdemar uppdagade förhållandet, lät han Liden Kirsten dansa sig till döds. Hon blev begravd på Vestervig Kirkegård. Prins Buris blev vid sin död begraven i samma grav som Liden Kirsten.