Hyresbevis och vägbeskrivning

När ni har bokat en stuga via oss på DanCenter, kommer ni strax därefter att få en bekräftelse på er bokning. Bekräftelsen är ert bevis på att ni reserverat den önskade bostaden och den innehåller samtliga de upplysningar som ni har användning av. På den första sidan finns information som adressen till stugan och platsen där nyckeln finns. Mitt på sidan finner ni vägbeskrivningen som beskriver vägen till nyckelutlämningsplatsen. På de efterföljande sidorna finner ni själva fakturan för er vistelse med en tillhörande betalningsinformation. Det framgår av dokumenten när betalningen förfaller.

Vid ankomst till nyckelutlämningsplatsen visar ni ert hyresbevis och ni får då nyckeln till er stuga. I de flesta fall betalar ni inget extra för förbrukningen av ström och vatten. Men i de fall ni skall betala för förbrukningsrelaterade kostnader, får ni ett strömkuvert samtidigt som ni får nyckeln. Ni skall då direkt skriva ned de värden som respektive mätare visar vid er inflyttning.

Ankomstmeddelande

I vissa fall kan båt och/ båtmotor beställas. I de fall skall beställning göras senast 1 månad innan er ankomst, via länk i ert hyresbevis.

Tid för inflyttning

Normal ankomsttid är kl. 16.00 på inflyttningsdagen. Om ni skulle komma vid en annan tidpunkt så skall ni avtala detta med nyckelutlämnaren på förhand. Information om hur ni når denna person står på ert hyresbevis.

Beställning av tilläggsvara

På kan ni beställa extra varor/tjänster. Var dock mycket uppmärksamma på att ni endast kan beställa de saker som tydligt står angivna i beskrivningen av respektive hus.

Alla stugor har komplett köksutrustning till det antal personer som maximalt får bebo bostaden. Sänglinne, diskhanddukar, handdukar mm skall ni normalt själva ta med er.

Ni kan också beställa slutstädning via ert hyresbevis, om det framgår av beskrivningen för er utvalda stuga att ägaren av stugan eller ombudet för stugan tillhandahåller den tjänsten. Slutstädning och andra tilläggstjänster skall alltid betalas på plats till ägaren, dennes kontaktperson eller läggas i elkuvertet.

Tillägsbeställningarna skall göras senast 14 dagar innan ankomst. Var dock uppmärksamma på att båt/båtmotor skall beställas 1 månad innan er ankomst.

Husdjur

Om ni har hyrt en stuga där det är tillåtet att ta med husdjur, skall ni vara uppmärksamma på att det är en lång och inte helt enkel procedur att inhämta de norska myndigheternas tillstånd att få föra in och ut djuret i landet. Vänd er därför i mycket god tid till den norska turistbyrån eller konsulatet för att inhämta de aktuella reglerna.

Färjeförbindelser

Många av de norska sommarstugorna ligger på mindre öar. Oftast går den kortaste och/eller snabbaste resvägen via en färja. Undersök därför redan innan avresan vilken väg ni skall åka. Under länken www.VisitNorway.no finner ni en översikt för de olika färjeförbindelserna i Norge.

Bompengar

I några städer ex.vis. Oslo och Bergen, måste ni betala BOMPENGAR för att få köra in och ut ur staden. Det finns också en del andra vägar i Norge som är avgiftsbelagda eftersom dessa är privat förvaltade.

Trafikinformation

Vill ni få aktuell information om trafikläget - se: www.VisitNorway.no

Väder

Vill ni få de senaste väderprognoserna - se www.yr.no