Hyresbevis och vägbeskrivning

Då ni har bokat en stuga via oss på DanCenter/Stugsommar, kommer ni strax därefter att motta en bekräftelse på er bokning. Bekräftelsen är ert bevis på att ni reserverat den önskade bostaden och den innehåller samtliga de upplysningar som ni har användning av. Bifogat med bekräftelsen kommer information så som adressen till stugan och platsen där nyckeln finns samt vägbeskrivning. Vägbeskrivningen visar vägen till nyckelutlämningsplatsen. På de andra bilagorna finner ni själva räkningen för er vistelse med betalningsinformation. Det framgår av dokumentet när betalningen förfaller.

Vid er ankomst till nyckelutlämningsplatsen visar ni ert hyresbevis. Ni kommer då att få nyckeln till er stuga samt ett strömkuvert där ni skall fylla i aktuella mätarställningar vid er ankomst och avresa (el, värme, gas, vatten och telefon)

Tid för inflyttning

Normal ankomsttid är kl. 16.00 på inflyttningsdagen

Ankomst utanför öppningstid

Om ni t.ex. kommer först sent på kvällen, är våra lokalkontor stängda. Undersök därför i god tid hur ni skall förfara beträffande nyckelutlämning och deposition.

Beställning av extra service

Via länken på hyresbeviset kan ni i vissa fall mot en kostnad, beställa extra tjänster som erbjuds för just den stuga ni bokat. Det kan i Sverige röra sig om båt, slutstädning eller sänglinne.

Alla stugor har komplett köksutrustning till det antal personer som maximalt får bebo fastigheten.

Sänglinne, diskhanddukar, badlakan, handdukar mm.

Det är några av de saker som ni själva tar med om ni inte önskar/kan beställa det.

I Danmark kan ni mot en kostnad beställa dessa varor, om ni inte själva vill packa med dem. OBS! detta gäller endast vid de platser där det finns ett lokalt DanCenterkontor. Har ni små barn, kanske ni har användning av en barnsäng, barnstol e.dyl. Detta är några saker som i god tid innan ankomst kan bokas hos lokalkontoren, vid de platser där det finns ett lokalt DanCenterkontor. Observera att vi inte garanterar att det finns plats för barnsängen i föräldrasovrummet. Om det står i husbeskrivningen av ert utvalda hus att det finns barnsäng i huset, då behöver ni inte beställa detta extra, utan i dessa fall är det ägaren av fastigheten som tillhandahåller denna säng utan kostnad.

Var uppmärksamma på att det inte är alla lokalkontor som kan erbjuda samtliga varor och att det dessutom finns ett begränsat antal varor av varje sort. Vi uppmanar er därför att i god tid kontakta det aktuella lokalkontoret per telefon eller e-mail för att undersöka att varan kan bokas.

Observera att det i vissa områden av Tyskland finns en stor koncentration av DanCenterstugor på en och samma plats, på dessa platser finns det ett lokalt DanCenterkontor.

Färjeförbindelser

Har ni hyrt en semesterbostad i Tyskland då kanske ni funderar på att åka landvägen via Danmark. Oavsett vilken väg ni väljer via Danmark, kan ni komma att behöva en kort färjeresa mellan Danmark och Tyskland. Kom ihåg att beställa eventuella färjebiljetter i god tid. Här finner ni information: www.stenaline.se och här: www.scandilines.se, finner ni information om färjeförbindelserna mellan Danmark och Tyskland

Väginformation

Det blir ofta köer på de mest använda vägarna under de största semesterveckorna.

Kurskatt

I alla tyska delstater utkräver kommunen en s.k. kurskatt via sommarstugans ägare. Det är en skatt per gäst och dag som betalas på plats innan avresa. Storleken på skatten varierar från område till område.